Презентација ће бити у петак, 12.12.2014. у 12:30h, у  кабинету бр. 25

 

 

     Ријеч је о свјетском догађају који је прије неколико година покренула фондација http://code.org/ у сарадњи са Microsoft Student Partner и водећим свјетским компанијама као што су Facebook Inc., Intel Inc. и друге.

 

     Идеја самог догађаја је да се у склопу једног продуженог школског часа од сат времена средњошколци уведу  у "СВИЈЕТ ПРОГРАМИРАЊА" и покаже им се  како свако ко има жељу да научи, може да савлада ову вјештину која у задњих десет година рапидно мијења тржиште рада и уводи новитете у све сфере како пословног тако и приватног живота.

     

     Сам догађај представља увод у http://takmicenje.promorc.com/ које је базирано на вјештини и отворено је ИСКЉУЧИВО ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ из Босне и Херцеговине са напуњених 16 година на дан почетка такмичења или старије. Циљ такмичења је стварање апликације за платформу паметних мобилних уређаја Windows Phone.

 

     У такмичењу могу учествовати средњошколци само са пројектима који до сада нису пријављени на неко друго такмичење, односно као апликације су објављени на  званичном on-line маркету у периоду 01.12.2014 (почетак такмичења) до 02.02.2015 (завршетак такмичења). Да би пројекат био узет у разматрање, сама апликација мора да буде у складу с Microsoft-овим захтјевима за апликације и одобрена од стране компаније Microsoft, о чему би причали на самом предавању.

 

     За побједнике такмичења  спремљене су и вриједне награде у виду Nokia Lumia  телефона чији модели варирају од освојеног мјеста респективно.

 

 

     Предавање је чисто информативног карактера и само такмичење је необавезно тј. ученици који то желе, могу да се пријаве. 

 

     У прилогу је пар линкова о самом догађају и о платформи са којом би се  упознали: 

 

Microsoft Hour of Code: http://www.microsoft.com/about/corporatecitizenship/en-us/youthspark/youthsparkhub/hourofcode/

Hour of Code: http://hourofcode.com/us

Windows App Studio Platforma: http://appstudio.windows.com/en-us/home/appstudio

 

     ​Microsoft Corporation / BiH Branch Office

 

http://www.microsoft.com/bs-ba/default.aspx

 

http://www.microsoftstudentpartners.com/