Школа се у данашњој згради налази од 1974.године и броји око 900 ученика. Образује четири занимања у трајању од четири године. Зависно од занимања у које се упишеш, на крају школовања можеш да будеш: техничар рачунарства, техничар електронике, техничар електроенергетике или техничар телекомуникација.

     Школа располаже са шеснаест учионица, пет модерно опремљених кабинета за рачунарство и програмирање, седам радионица за практичну наставу у којима могу да се изводе практични радови за електричне машине и мјерења у енергетици, за развој постројења и електричне мреже, за електропраксу, за електричне инсталације, за електронику, за електрична мјерења и дигиталну електронику, и аутоматику. Школа има сопствену салу у којој се поред редовних часова одржавају и разне секције попут фудбала, кошарке, рукомета и одбојке. Треба нагласити да школа има дугу и успјешну традицију у свим спортовима и да се највише истиче кошарка. Ту смо најуспјешнији. Поред спортских секција, за оне које мало више занима наука, школско особље је омогућило секције из математике, електронике, основа електротехнике, практичне наставе, физике, обновљивих извора енергије, веб дизајна, елеткронског учења, српског језика, прве помоћи, електроенергетике, програмирања, те многих других. И наравно, ту је и шаховска секција за оне који воле мало више да размишљају и логички закључују. Сви ученици који иду на секције имају прилику да учествују на разним такмичењима и покажу своје знање, а самим тим и да освоје разне дипломе и похвале. Ова школа већ дуги низ година држи завидне резултате на свим такмичењима, и самим тим указује на квалитетан рад професора са ученицима. Школска библиотека располаже великим бројем књига који обухвата сву потребну литературу за свакодневну употребу код ученика и професора. Ученицима је на располагању и ђачка бифе-кухиња са јако љубазним особљем и простором у којем, за вријеме слободних часова, могу да уче или се друже међусобно. Још једно мјесто за дружење је и школско двориште, које ученици максимално користе и које је пуно сваки одмор. У склопу школског дворишта се налази и паркинг који се користи искључиво за школско особље. 

     У току 2011/2012 школске године, школа је посветила већу пажњу опремању кабинета и радионица за практичну наставу, набавци нове опреме и наставних средстава и код стручних и код општеобразовних предмета.