Предавање полицијских службеника и кампања МУП-а РС под називом:

„ ОРУЖЈЕ НЕ ШТИТИ, ОРУЖЈЕ УБИЈА“

 

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука су у уторак 30.05.2023. године, у оквиру кампање „Оружје не штити, оружје убија“ одржали едукативно предавање за ученике наше школе.

Кампању под овим називом проводи Министарство унутрашњих послова Републике Српске, а циљ кампање и данашњег предавања је упознавање са потенцијалним безбједносним ризицима и опасностима које носи употреба ватреног оружја.  Ученици су упознати са опасностима и трагичним посљедицама које узрокује употреба оружја, као и са процедурама које треба да користе у случају да неко у њиховом окружењу посједује илегално оружје или пронађе минско – експлозивно средство.

                У изјави за медије директор школе, Ирина Чавић, истакла је да се у школи његује нулта стопа толеранције на насиље и да се континуирано проводе активности на спречавању насиља. „Превенција насиља је дио наших свакодневних активности и најважнијих задатака којима се  бавимо у школи. Веома смо задовољни сарадњом са Министарством унутрашњих послова Републике Српске и Полицијском управом Бања Лука који у континуитету реализују превентивне актвиности. Захвални смо на прилици да наша школа активно учествује у оваквим предавањима која доприносе подизању свијести наших ученика, наставника и родитеља о свему што представља потенцијалну опасност за све нас“ истакла је директор школе, Ирина Чавић.