„Читајмо заједно“

У оквиру манифестације „Дани читања“ 24. новембра, 2021. године, бањалучки пјесник Милан Ракуљ је одржао поетски час ученицима првог разреда ЈУ Електротехничке школе „Никола Тесла“ Бања Лука. „Дани читања“ су дио овогодишње кампање „Читајмо заједно“, коју већ пет година организује Министарство просвјете и културе Републике Српске с циљем популаризације књижевности, његовања културе читања и развоја читалачке публике.

Овај млади и талентовани, некадашњи ученик Елелктротехничке школе Бања Лука,  изразио је задовољство што је позван баш у школу коју је похађао и у којој је и почео писати поезију. Прве стихове написане у средњој школи уврстио је у збирку пјесама „Глуви путник“. Са захвалношћу се присјетио и професорице српског језика Јеле Радоје, која га је охрабривала на његовом пјесничком путу. Говорио је о свом животу и раду и рецитовао стихове из збирке „Поезија у костима“, а велику пажњу међу ученицима изазвале су пјесме „Деведесет друга“ и пјесма посвећена мајци „Доказ постојања“.

Директор школе Ирина Чавић изразила је задовољство што је за поетски час изабрана баш Електротехничка школа Бања Лука у којој се, према њеним ријечима, без обзира што је техничка школа, његује читање. Оливера Вујанчевић, професор српског језика и књижевности, је изразила захвалност младом пјеснику истичући да ће његов примјер сигурно слиједити неки од наших ученика талентованих за књижевност.

Као дар школи и ученицима, Милан Ракуљ је поклонио своје четири књиге, од којих једну  школској библиотеци и три ученицима и то онима, како каже, „са бар једном јединицом“ у намјери да их охрабри и мотивише на читање.