ШКОЛСКА СЛАВА "СВЕТИ САВА"

Строге епидемиолошке мјере и пандемија измјенили су начин живота и рада у нашој школи. Почетаком другог полугодишта ове школске године мјере су ублажене, повољна епидемиолошка ситуација омогућила нам је да организујемо прославу школске славе Светог Саве.

Традиција која је вијековима његована у нашем народу и школама поново је оживјела у приредби која је припремљена. Ученици и професори су се окупили 27. јануара, како би се с  радошћу присјетили имена и лика нашег великог учитеља и просвјетитеља Светог Саве.

У 12 часова уз молитву и ломљење славског колача, почела је Светосавска прослава. У духу светосавља истичемо најбоље вриједности наших ученика и похваљујемо њихов марљив рад и успјешне резултате.

Директорица Ирина Чавић поздравила је присутне колеге и ученике, захвалила им на доброј сарањи и пожељела успјех у будућим заједничким задацима и новим изазовима. Посебно поносна на изузетне резултате на „Иносту младих 2021“, директорица је ученицима Мирку Кеча, Николи Жмарићу, Лазару Радовићу, Младену Микановићу, Гаврилу Жупљанину, Дарку Тепићу и Николи Марковићу као и њиховом ментору Душану Тубићу, уручила скромне награде.

Светосавска награда ове године додијељена је Луки Јоветићу ученику трећег разреда и то за велико и несебично дјело спасавања људског живота. Лука је одличан ученик, племенит и храбар човјек и награда коју је добио показатељ је да се велика дјела с поносом славе и памте.

          Присутни ученици и професори у наставку прославе уживали су уз програм који су припремили ученици Рецитаторске секције наше школе. Ријечи и стихови о Светом Сави одзвањали су у холу школе уз јасну поруку да је светосавље у свима нама и да нас лик и дјело Светог Саве чува и опомиње на праве вриједности које морамо његовати како у школи тако и у животу.

          Уз жељу да се школска слава слави свих наредних година у добром здрављу и расположењу и да се до нове прилике остварују успјеси и добри резултати, Светосавска приредба је завршена.                                                                                               

                                                                                                                     Оливера Вујанчевић, проф.