Херојство нашег ученика Луке Јоветића

 

Херојски чин ученика трећег разреда Електротехничке школе „Никола Тесла“ Бања Лука, Луке Јоветића, ће се памтити дуго. Лука је у августу ове године скочивши у хладан Врбас спасио живот нашем суграђанину. Враћавши се из града, нешто послије поноћи, Лука и његови другови су уочили младића који је у том тренутку скочио са моста. Одмах су позвали полицију и по њиховом доласку Лука је, заједно са полицајцем, скочио у Врбас, заронио и извукао несрећног младића на обалу. До тренутка стизања хитне помоћи Лука је реанимирао утопљеника и успио му вратити пулс и дисање. Несрећни младић је потом превезен у  Универзитетски клинички центар РС и спасен је!

 Лукина храброст, несебичност, одважност и способност сналажења су величанствени.  Његова спремност да помогне другоме човјеку, знајући да је и сам у опасности, је херојски подвиг какав се ријетко виђа.

Ученици и запослени у Електротехничкој школи „Никола Тесла“ Бања Лука изразили су поштовање, дивљење и понос према Луки и његовом херојском чину. Успјешан ђак, спортиста, а надасве велики човјек и херој!

Драги Лука, срећни смо што те имамо!