Најбоља средња школа на „Иносту младих 2021“

 

 

На 23. Међународној изложби идеја, иновација и стваралаштва „Иност младих 2021“ одржаној у  мјесецу новембру у Дому омладине у Бањој Луци, ЈУ Електротехничка школа „Никола Тесла“ Бања Лука је проглашена за најбољу средњу школу у области Аутоматике.

 

Златном плакетом за рад „Homeprofil CNC“ награђен је ученик трећег разреда Мирко Кеча. Бронзаном плакетом награђени су ученици за три рада и то: Никола Жмарић и Лазар Радовић за рад "Полуаутоматска фритеза за помфрит", Мирко Кеча, Лазар Радовић и Младен Микановић за "Модел паметне куће" и Гаврило Жупљанин, Дарко Тепић и Никола Марковић за "Ардуино ултразвучни радар".

 

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић уприличила је пријем  за награђене ученике, њиховог ментора Душана Тубића и директора школе Ирину Чавић. Том приликом је похвалила рад и труд ученика и њиховог ментора уложен у стварање ученичких радова и истакла да је Министарство опредијељено да уложи додатне напоре како би у сарадњи са управама школа обезбједило још боље услове за рад талентованих ученика.

Директор школе Ирина Чавић је похвалила ученике и ментора. Истакла је да Електротехничка школа „Никола Тесла“ Бања Лука традиционално учествује на „Иносту младих“ и да овакав успјех ученика и наставника у најљепшем свјетлу представља школу.