Ученици наше школе Маја Радовановић III5, Небојша Рамић III5 и Марко Ћосић III5, заједно са професором Душаном Тубићем гостовали су у емисији Генерација Z.

Тема емисије је била „Какав је однос ученика и професора: шта их (де)мотивише?“

Током емисије ученици су износили своје ставове о томе како градити добар однос, квалитетну комуникацију,међусобно поштовање у односу ученик и професор, који су најчешћи позитивни и негативни примјери професорског утицаја на ђаке. Шта је оно што добијате и дајете у том односу, шта је оно што вам је потребно и како то постижете?

Ученици наше школе су се сложили са мишљењима ученика других школа, али и изнијели ставове на ову тему. Поручили су да је важно градити узајамно поштовање и повјерење, те се прилагођавати „генерацијском јазу“. Важно је да професор воли свој посао, да је посвећен и да на прави начин приступа ученицима, ако се професор довољно потруди и ученицима ће се јавити мотивација и жеља за напредовањем. И ученици и професори су се сложили да је тешко, али да није немогуће и да је јако важно да научимо на прави начин приступати једни другима, као и да свој приватни живот остављамо код куће и све емоције научимо изразити на прави начин, јер учионица није мјесто на које ће утицати нечије расположење и лични проблеми, ово су само неки од закључака који су изнијели наши ученици.

Професор Душан Тубић који је припремао ову групу ученика и чија је иницијатива била да учествују у овој емисији , послао је јасну поруку да: „Једно од најважнијих државних питања мора бити питање просвјете“. Такође професор је поручио да професија учитеља и професора најљепша професија и да заслужује много љубави.




Стеванија Цигановић III3