У нашој свакодневници, срећемо се са разним емисијама, које се баве различитим питањима која праве буку у модерном свјету, међутим, ту се издваја један зрак сунца, емисија Генерација З. Емисија је оригинална, по свом саставу и темама, а нама ју је представио професор Душан Тубић, са којим смо имали част да разговарамо о самој емисији, али и његовој преданости и љубави према његовом послу.

Професор Тубић је познат по томе што се бори за дјецу и увијек се труди да они што више науче у школи, што је и разлог због кога су га људи са РТРС-а примјетили и често сарађивали са њим. Када је кренула сама прича о емисији Генерација З, те је био укључен од почетка учешћем у првој епизоди. Кроз  гостовања, теме су биле различите, али су све почињале од тога да су садашњи ученици дио дигиталног доба, те да им је живот другачији од онога какав су живјели њихови родитељи, баке и деке.

Професор за лошу страну ове емисије само  види њен термин. „Ударне термине треба дати дјеци, јер се политика на телевизији може наћи у свако доба дана“, како наводи.

„Кључно је да се и једни и други  прилагодимо неким стварима, ралика између ове старе генерације, моје и ваше је као да је прошло сто година, толико су се ствари промјениле “, што је  нагласио када смо га питали да ли мисли да ће ова емисија промјенити герацијски јаз који дефинитивно постоји. Такође сматра да не би само требала бити једна емисија овог карактера, већ више њих.

Како  наводи, за успјешан рад је увијек потребно да се поставимо са друге стране и погледамо ствари из перспективе онога с ким радимо, што је допринијело његовом начину рада у школи. Осим тога, имали смо прилику да чујемо и о његовим добрим искуствима из средње школе и са факултета.

Професор Тубић, као један примјер узорног професора, овом емисијом и својим радом, подсјећа нас на важност слушања гласова ученика, глсова који обликују будућност. 


Наталија Кесић IV3