Драги ученици,

иако звучи надреално, али вјерујемо да сте се пожељели школског звона, сусрета у холу школе, атмосфере у разреду, нових знања и сазнања...

Школа истина, некад има горак укус, али кад се утисци сумирају доминантно изазива осјећај пријатности и задовољства.

У школи учите о струци, о понашању, али и о социјалном, емоционалном и когнитивном развоју.

Склапају се пријатељства, нека ће трајати и цијели живот, сусреће се са симпатијама,  љубавима, проширују се знања, видици, развија емпатија, сналажење у социијалним релацијама...

Развијају се сопствене мисли, идеје, осјећања и жеље, али се улази и у перспективу другог, поглед у мисли, идеје, осјећаје и жеље другога.

Да би нам било љепше, сигурније и безбрижније морамо  бити одговорни према себи и према другима.

Ситуација у којој смо се нашли јесте специфична. Ви сте интелигентни, а карактеристика интелигенције и јесте сналажење у новим ситуацијама, па тако и овој, гдје су сигурност и здравље у фокусу.

И зато је неопходно је да поштујемо одлуке Владе Републике Српске, Министартва просвјете и културе Републике Српске и мјере и препоруке које су прописали Министарство здравља и социјалне заштите и Институт за јавно здравтсво Републике Српске.

Час ће трајати 20 минута у нашој школи, настава ће се одвијати у 4 смјене, а ученици ће бити подијељени у групе.

Наш задатак је дезинфекција и појачане мјере хигијене.

Бићете обавјештени о распореду часова, као и о локацији реализације наставе, а такође и о смјеру кретања приликом уласка и изласка из школе.

Ученицима којима буде онемогућено да прате наставу у школским клупама - дјеца хронични болесници или дјеца на болничком лијечењу, биће обезбијеђена онлајн настава, путем едукативне платформе Office 365 (е-дневник)

Ученици не морају носити маске у учионици, него приликом доласка у школу и током кретања по школи, док је маска за наставнике обавезна.

Дакле, драги ученици,  # БУДИТЕ ОДГОВОРНИ, фокусирајмо се на здравље, у школу долазите здрави и са маскама, а с циљем да успјешно реализујемо наше заједничке циљеве.

Уколико постоји инсинуација обољења, заштитите и себе и друге.

За сва питања су вам на располагању одјељенске старјешине, предметни професори, стручна служба и управа школе.

Нека вам је срећан почетак нове школске године.

 

ЈУ Електротехничка школа „Никола Тесла“